Κοιλιακοί: Πως να κάνεις αποτελεσματικά την άσκηση

Κοιλιακοί: Πως να κάνεις αποτελεσματικά την άσκηση

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου  να ιδρώνει κάνοντας κοιλιακούς,  αλλά δεν βλέπεις το  αποτέλεσμα;  Νιώθεις πως ο κορμός σου δεν δουλεύει, πονάει ο αυχένας σου ή σε “τσιμπάει” η μέση σου και νιώθεις τα ισχία σφιγμένα; Μάλλον δεν κάνεις κάτι σωστά!

Η TrainingPro είναι εδώ για να σου προτείνει πως να υιοθετήσεις μικρές αλλαγές να ανακουφιστεί η πίεση από τα ισχία, τη μέση και τον αυχένα σου.

Σανίδα


Στις περισσότερες ασκήσεις σφίγγεις του γλουτούς και η σανίδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σφίξιμο των γλουτών μεταφέρει μεγαλύτερο μέρος του φορτίου στους κοιλιακούς μυς και μειώνει την πίεση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης και επομένως, μειώνει τον πόνο στη μέση. Επιπλέον, απέφυγε να μείνεις αρκετή ώρα σε αυτή την θέση καθώς σημασία έχει να νιώσεις ότι οι μύες «δουλεύουν» και δεν καταπονούνται. 

Situps.

 Είναι αποτελεσματικά και απλά στην εκτέλεση τους. Φρόντισε  το πηγούνι σου να απέχει απο το στήθος. Αυτή η θέση βοηθάει να επιμηκυνθεί το πίσω μέρος του λαιμού. Τα χέρια σου μπορείς να τα έχεις ή κάτω από τη πλάτη χαμηλά ή πίσω από το κεφάλι με τους αγκώνες ανοιχτούς. Τέλος, να εκπνέεις, όταν ανασηκώνεις το πάνω μέρος του σώματος και να εισπνέεις, καθώς κατεβαίνεις σιγα σιγά προς το πάτωμα. 

Γέφυρα.

Σε αυτήν την άσκηση πέρα απο τους γλουτούς, γυμνάζεις και κοιλιακοί. Σφίξε καλά τους γλουτούς σου. Τα γόνατα πρέπει να είναι  λυγισμένα και τα πέλματα να πατάνε στο πάτωμα, τα χέρια στα πλευρά σου. Ανασήκωσε τα ισχία, προσπαθώντας να σηκώσεις τα ισχία πάνω από το κεφάλι σου προς τον τοίχο πίσω σου – όχι προς το ταβάνι.

Με αυτές τις ασκήσεις και μικρές αλλαγές θα δεις πως οι κοιλιακοί σου θα είναι αποτελεσματικοί και φανεροί στο σώμα σου

1920 1080 Training Pro