Γιατί ένα Bosu Ball μπορεί να ωφελήσει την γυμναστική σου!

Bosu Ball

Γιατί ένα Bosu Ball μπορεί να ωφελήσει την γυμναστική σου!

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το Bosu Ball (μισή μπάλα) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια εξοπλισμού που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Το συγκεκριμένο προτιμάται και από πολλούς celebrities όπως τους αρέσει να το προβάλουν και στα social media τους, μέσα από πολλά βίντεο και φωτογραφίες. Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλές; Είναι το τέλειο εργαλείο εάν θέλεις να τονώσεις την σταθερότητά σου την ώρα της γυμναστικής σου.

Ένα Bosu Ball διαθέτει δύο πλευρές, η μια είναι κυρτή καθώς είναι το μισό κομμάτι μιας μπάλας και η άλλη είναι επίπεδη. Το κάθε κομμάτι χρησιμοποιείται για διαφορετικό σκοπό και διαφορετικές ασκήσεις. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η επίβλεψη του γυμναστή σου για να καταφέρεις να την χρησιμοποιήσεις σωστά και με ασφάλεια ειδικά όταν κάνεις άσκηση με το κυρτό κομμάτι που προσδίδει το στοιχείο της ανισορροπίας, που είναι και το πιο δημοφιλές.

Το ωραίο με το συγκεκριμένο εργαλείο, είναι πως μπορείς να εκτελέσεις πάνω του όλων των ειδών τις ασκήσεις, από τα πόδια μέχρι το πάνω σώμα. Ακόμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εξασκήσεις την ισορροπία σου ή να κάνεις cardio. Όπως και να το χρησιμοποιήσεις, προσδίδει το στοιχείο της ανισορροπίας κατά την ώρα της άσκησης και έτσι ενεργοποιεί όλους τους μικρούς μυς της κάθε περιοχής που γυμνάζεις, που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμεναν αδρανείς.

Είναι τέλειο για να πετύχεις ένα δυνατό κορμό και βελτιωμένη ισορροπία. Ακόμα σε βοηθάει να κατανοήσεις που ακριβώς βρίσκεται το σώμα σου στον χώρο αλλά και να έχεις επίγνωση του ίδιου σου του κορμιού. Έτσι, έχεις καλύτερο έλεγχο των κινήσεων σου, αλλά και της στάσης του σώματός σου. Το αποτέλεσμα; Κατακτάς την ικανότητα να εκτελείς ασκήσεις με σωστό σώμα και καλή τεχνική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Όπως με κάθε καινούργιο εξοπλισμό γυμναστικής, ο ασκούμενος ξεκινάει από τα βασικά, μέχρι να συνηθίσει το εργαλείο και στην συγκεκριμένη περίπτωση μέχρι να δυναμώσει ο κορμός του και βελτιωθεί η ισορροπία του. Αρχάριος ή προχωρημένος στην γυμναστική, το Bosu Ball αξίζει να το δοκιμάσεις και να γίνει μέρος του προγράμματός σου!

2560 1707 Training Pro