Τι Χρειάζεται να Ξέρεις για το TRX

TRX Training

Τι Χρειάζεται να Ξέρεις για το TRX

Αν ακούς πρώτη φορά για το TRX αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Το TRX δεν είναι σαν τα υπόλοιπα μηχανήματα που όταν προστεθούν στο γυμναστήριο τραβούν όλη την προσοχή και μετά από λίγο καιρό όλο αυτό ξεθυμαίνει. Είναι πολύ δημοφιλές και σίγουρα μπορεί να σε ωφελήσει πολύ αν το προσθέσεις στο πρόγραμμα της γυμναστικής σου.

Το πρώτο TRX αναπτύχθηκε το 1997 από έναν Navy SEAL του Αμερικάνου Στρατού. Χρησιμοποίησε ό,τι εξοπλισμό είχε στη διάθεσή του για να δημιουργήσει ένα βασικό σύστημα ανάρτησης για την προπόνησή του που έκτοτε έχει μετατραπεί σε κάτι που χρησιμοποιείται από αθλητές και μανιώδεις ασκούμενους παγκοσμίως. Ένα σετ δύο ιμάντων που μπορούν να στερεωθούν σε μια δοκό οροφής ή σε ένα μεγάλο πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο για να χωράει πολλές αναρτήσεις TRX. Αυτοί οι ιμάντες μπορούν να προσαρμοστούν για να έχουν καλύτερη απόδοση σε όλα τα διαφορετικά σώματα και βάρη των ανθρώπων.

Όπως πολλά κομμάτια πιο μικρού εξοπλισμού, το TRX δεν φαίνεται και τόσο τρομακτικό. Ούτος ή άλλως, μερικά λουριά είναι. Ωστόσο, αυτοί οι ιμάντες δεν είναι στερεωμένοι σαν ένα μηχάνημα. Αυτό σημαίνει ότι εσύ είσαι αυτός που τους σταθεροποιεί ενώ παράλληλα προσπαθείς να κάνεις και την άσκηση. Για παράδειγμα, εάν κάνεις μια πίεση στο στήθος σε ένα μηχάνημα, η κίνηση καθοδηγείται. Αν κάνεις ένα push-up στο πάτωμα, εσύ σταθεροποιείς το σώμα σου, αλλά το έδαφος δεν κουνιέται. Αν δοκιμάσεις ένα push-up στο TRX θα δεις! Θα χρησιμοποιήσεις πολλούς άλλους μύες για να κρατήσεις σταθερούς αυτούς τους ιμάντες ενώ κάνεις και το push-up. Το TRX αλλάζει το παιχνίδι!

Αν είσαι αρχάριος στην γυμναστική, θα πρέπει να ξεκινήσεις με τις πιο εύκολες ασκήσεις και να βρίσκεσαι υπό την επίβλεψη του γυμναστή σου, για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Όλες οι ασκήσεις που μπορεί να κάνεις στο πάτωμα ή σε κάποιο μηχάνημα, γίνονται αμέσως πιο δύσκολες και ενεργοποιούν πιο πολλά μέρη του σώματος! Αν λοιπόν θέλεις οι ασκήσεις που κάνεις να έχουν μεγαλύτερη απόδοση και σου αρέσουν οι προκλήσεις, βάλε το TRX στην προπόνησή σου και δες τα αποτελέσματα!

2560 1709 Training Pro