Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την Yin Yoga

Yoga

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την Yin Yoga

Τι είναι η Yin Yoga;

Ενώ η yang yoga εστιάζει στους μυς, η yin yoga εστιάζει σε όλους τους συνδετικούς ιστούς όπως περιτονία στα κόκαλα, αρθρώσεις και συνδέσμους.

Είναι πιο αργή και έχει βάση τον διαλογισμό. Έτσι, μας βοηθάει να συντονίσουμε καλύτερα μυαλό και σώμα.
Ο χρόνος που παραμένουμε σε μια πόζα, είναι μεγαλύτερος από αυτόν σε άλλους τύπους yoga και μας βοηθάει να τεντώσουμε και να δυναμώσουμε αυτούς τους λιγότερο χρησιμοποιημένους ιστούς, ενώ παράλληλα μας διδάσκει σωστή αναπνοή.

Αυτή η πρακτική, βασίζεται σε αρχαίες Κινέζικες φιλοσοφίες και αρχές Taoist, οι οποίες πιστεύουν πως κατά μήκος του σώματός μας τρέχουν ενεργειακά μονοπάτια Qi. Εξασκώντας λοιπόν την πρακτική αυτή, απελευθερώνουμε τυχόν μπλοκαρισμένα μονοπάτια του σώματός μας και η ενέργεια ρέει καλύτερα.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα οφέλη από την άσκηση yin yoga είναι πολλά όσον αφορά την φυσική μας κατάσταση, αλλά ακόμα πιο πολλά όσον αφορά την ψυχολογική μας κατάσταση. Πιο κάτω θα απαριθμήσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή, από το τέντωμα των συνδετικών ιστών μέχρι μείωση του stress και του άγχους.

1. Τέντωμα συνδετικών ιστών

Σκέψου την περιτονία σαν ένα τσαλακωμένο περιτύλιγμα γύρω από τους μυς και τα κόκαλά σου. Όταν ο συνδετικός ιστός δεν χρησιμοποιείται, χάνει την ελαστικότητά του και αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο και ακαμψία. Με το κράτημα μιας yin πόζας, μπορείς να δώσεις περισσότερο μήκος και να μαλακώσεις έναν συνδετικό ιστό.

2. Αύξηση ελαστικότητας

Μια ελαστική περιτονία και αρθρώσεις οδηγούν σε περισσότερη ευλυγισία. Αυτό είναι από τα βασικά οφέλη μιας yin yoga πρακτικής. Η περιτονία θέλει περίπου 120 δευτερόλεπτα παρατεταμένου τεντώματος για να επηρεαστεί η ελαστικότητά της οπότε η yin yoga είναι η κατάλληλη άσκηση για να επιτευχθεί αυτό λόγο της μεγάλης διάρκειας ασκήσεων που περιλαμβάνει.

3. Τόνωση του κυκλοφορικού

Αναπνέοντας σε κάθε στάση και στοχεύοντας τους βαθύτερους ιστούς και συνδέσμους, φέρνουμε περισσότερο οξυγόνο στο σώμα μας και στους μυς μας. Αυτό βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και της κυκλοφορίας.

4. Μείωση του άγχους

Μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση του στρες και του άγχους και στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης. Επιπλέον, ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, το οποίο ηρεμεί το σώμα μας και επιβραδύνει τον καρδιακό μας ρυθμό (και όχι το αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο πυροδοτεί την απόκριση μάχης ή φυγής).

Για ποιους είναι ιδανική η Yin Yoga;

Πολλοί από εμάς ζουν ζωή με γρήγορους ρυθμούς και δραστήριες, γεμάτες με δουλειές και έντονη γυμναστική. Η Yin yoga είναι η τέλεια ισορροπία σε μια τέτοιου είδους ζωή.

Ακόμα, είναι τέλεια για όποιον αντιμετωπίζει τραυματισμούς ή μια χρόνια πάθηση όπως η αρθρίτιδα ή η οστεοπόρωση, καθώς αυτό το στυλ yoga είναι μια πιο επανορθωτική πρακτική από άλλες μορφές άσκησης. Η yin yoga μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για όποιον ενδιαφέρεται για τον διαλογισμό, καθώς έχει μια τέτοια εσωτερική εστίαση.

Συμπέρασμα

Το συγκεκριμένο στυλ yoga μπορεί να μην είναι έντονο και δύσκολο όπως κάποιες άλλες πρακτικές, αλλά τα οφέλη που προσφέρει είναι πολύ σημαντικά. Αποτελεί και αυτή άσκηση και μάλιστα απαιτητική και είναι ιδανική για να φέρει την ισορροπία στις εξουθενωτικές ζωές μας.

2560 1707 Training Pro