Φυσικοθεραπεία, Μασάζ Και Χειροπρακτική. 3 Έννοιες Αντίθετες Αλλά Το Ίδιο Σημαντικές!

Φυσικοθεραπεία, Μασάζ Και Χειροπρακτική. 3 Έννοιες Αντίθετες Αλλά Το Ίδιο Σημαντικές!

Τόσο η φυσικοθεραπεία όσο και το μασάζ και η χειροπρακτική μάλαξη, είναι σημαντικά για να σας βοηθήσουν στην καθημερινή βελτίωση της υγείας του σώματός σας. Συμβάλλουν τόσο στην κινητική όσο και στην ψυχολογική μας υγεία.

Πάμε να τα δούμε όμως ένα προς ένα αναλυτικά:

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 

Οι φυσικοθεραπευτές έχουν σε βάθος γνώση του τρόπου λειτουργίας του σώματος και χρησιμοποιούν εξειδικευμένες πρακτικές κλινικών δεξιοτήτων για να αξιολογήσουν και τελικά να καταλήξουν στην πιο αποτελεσματική θεραπεία των τραυματισμών που έχετε. Η φυσικοθεραπεία περιλαμβάνει την αποκατάσταση, καθώς και την πρόληψη τραυματισμών και την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης.

Οι φυσικοθεραπευτές συχνά εργάζονται σε ομάδες με άλλους επαγγελματίες υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης ενός ατόμου.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει …

 1. Να γίνετε πιο δυνατοί και πιο ευέλικτοι
 2. Να αυξήσετε την κινητικότητα σας
 3. Να αναπνέετε ευκολότερα
 4. Να μειώσετε αισθήματα πόνου από τραυματισμούς ή κακή στάση σώματος
 5. Να παραμένετε δραστήριοι
 6. Να προλάβετε τραυματισμούς

…και να μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν

Οι εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές της Training Pro, παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στο Μαρούσι, στην Κηφισιά και στα Βόρεια Προάστια. Ανακαλύψτε τα οφέλη της φυσικοθεραπείας και μάθετε περισσότερα για τις πρακτικές της Training Pro.

ΜΑΣΑΖ 

Κάποτε, το μασάζ ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω πολυτελών σπα και πολυτελών χώρων υγείας. Σήμερα, η θεραπεία μασάζ προσφέρεται σε επιχειρήσεις, κλινικές, νοσοκομεία και ακόμη και αεροδρόμια. 

Το μασάζ είναι ένας γενικός όρος για τον χειρισμό του δέρματος, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Το μασάζ μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά χαλάρωση έως βαθιά πίεση. 

 • Σουηδικό μασάζ. Πρόκειται για μια απαλή μορφή μασάζ που χρησιμοποιεί βαθιές κυκλικές κινήσεις και σας βοηθά να αισθανθείτε χαλαροί και ενεργοποιημένοι.
 • Έντονο μασάζ. Αυτή η τεχνική στοχεύει τα βαθύτερα στρώματα των μυών και του συνδετικού ιστού. Συνήθως χρησιμοποιείται για να βοηθήσει μυϊκή βλάβη από τραυματισμούς.
 • Αθλητικό μασάζ. Αυτό είναι παρόμοιο με το σουηδικό μασάζ, αλλά απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες για την πρόληψη ή τη θεραπεία τραυματισμών.
 • Μασάζ στο σημείο του πόνου. Αυτό το μασάζ εστιάζει σε περιοχές με στενές μυϊκές ίνες που μπορούν να σχηματιστούν στους μυς σας μετά από τραυματισμούς ή υπερβολική γυμναστική.

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΑΠΌ ΤΟ ΜΑΣΆΖ;

Το μασάζ θεωρείται γενικά μέρος της ολοκληρωμένης ιατρικής. Προσφέρεται όλο και περισσότερο μαζί με την τυπική θεραπεία σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών καταστάσεων.

Το μασάζ θα σας βοηθήσει:

 • Να μειώσετε στρες και νιώθετε πιο χαλαροι
 • Να μειώσετε μυϊκούς πόνους και ένταση
 • Να μειώσετε την αρτηριακή πίεσης
 • Ακόμη και να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας συστημα

ΜΑΣΑΖ ΑΥΧΕΝΑ 

Αυτός ο τύπος μασάζ εστιάζεται στους μύες γύρω από το λαιμό και την περιοχή των ώμων. Στοχεύει στην ανακούφιση της έντασης, στη μείωση των πονοκεφάλων και στην αύξηση της χαλάρωσης. 

Πολλές τεχνικές χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί μια σειρά από οφέλη με την αύξηση της θερμοκρασίας των μυών για τη βελτίωση της ελαστικότητας των ιστών και τη μείωση της δυσκαμψίας των αρθρώσεων. 

Οι κυριότερες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά περιλαμβάνουν:

 • Βελονισμός
 • Κινητοποιήσεις
 • Κίληση του δέρματος

Το μασάζ του αυχένα μπορεί να σας βοηθήσει γενικότερα στο να νιώσετε χαλάση αλλά υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που μπορεί να σας βοηθήσει πιο αποτελεσματικά όπως για παραδειγμα:

 • Να σας ανακουφίσει απο οξύ πόνο
 • Να σας βοηθήσει να πετύχετε χαλάρωση
 • Να ανακουφίσετε τους σφιχτούς μύες

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣΑΖ

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει υπάρχουν πολλά οφέλη για να ξεκινήσετε κι εσείς να κάνετε μασάζ – και δεν έχει σημασία αν το μασάζ γίνεται από άνθρωπο ή μηχανή. 

Απλά σας θυμίζουμε πως μπορείτε να χαλαρώσετε, να μειώσετε το στρες, να μειώσετε την αρτηριακή πίεση και να ανακουφιστείτε απο μυϊκούς πόνους.

Τώρα αν οι συνεδρίες μασάζ από επαγγελματίες σαν μοιάζουν απλησίαστες μπορείτε να δοκιμάσετε με κάποιο εργαλείο μασάζ αλλά κρατήστε στο μυαλό σας ότι δεν μπορούν με τίποτα να αντικαταστήσουν έναν επαγγελματία. Αλλά πώς θα ξέρετε εάν παίρνετε το καλύτερο μηχάνημα ή εξοπλισμό μασάζ;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εξοπλισμού όπως πχ. φορητά και θερμαινόμενα μασάζ. 

Θα χρειαστεί να κάνετε μία εκτενή έρευνα πριν προχωρήσετε στην αγορά σας, θα πρεπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες εκτός της τιμής, όπως είναι για παράδειγμα η παραγωγή θορύβου, αν το μηχάνημα που θα επιλέξετε θα έχει καλώδια ή όχι και φυσικά σε ποιο σημείο του σώματος θέλετε να εστιάσετε. Υπάρχουν συσκευές μασάζ σώματος, πλάτης και λαιμού, καθώς και συσκευές για τα πόδια και τα χέρια.

Σας προτείνουμε πάντως πριν προχωρήσετε στην αγορά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε το καταλληλότερο πρόγραμμα για το σώμα και την τσέπη σας.

ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣΑΖ 

Καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το κρεβάτι θεραπείας που χρησιμοποιεί ο φυσικοθεραπευτής ανεξάρτητα με το εάν πρόκειται για ένα απλό κρεβάτι ή ένα πιο εξελιγμένο (ηλεκτρικό ή υδραυλικό) κρεβάτι φυσικοθεραπείας είναι πολύ σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα της φυσικοθεραπείας. Σκεφτείτε ότι η συνεδρία μασάζ διαρκεί κατά μέσο όρο 50 λεπτά, γεγονός που σημαίνει ότι η παραμονή σας στο κρεβάτι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Η άνεση είναι σημαντική και για την συνεδρία μάλαξης, έτσι ένα κρεβάτι για επαγγελματική μάλαξη/μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συνεδρία φυσικοθεραπείας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να γνωρίσετε τους επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές μας ωστε να συζητήσετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο πριν αποφασίσετε ένα είδος μασάζ που θέλετε να δοκιμάσετε.

ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ 

Το λεμφικό μασάζ έχει ως στόχο να διευκολύνει την απομάκρυνση του συσσωρευμένου λεμφικού υγρού από το σημείο του πόνου. Απαιτεί εμπειρία προκειμένου να αξιοποιηθούν παράπλευρα λεμφικά αγγεία ώστε να υπάρξει αλλαγή της ροής της λέμφου από τα σημεία που έχουν αποκοπεί, σε άλλα λεμφαγγεία και λεμφαδένες που λειτουργούν. Το πρόγραμμα είναι πάντα εξατομικευμένο.

Το λεμφικό μασάζ στους ασθενείς προχωρημένων σταδίων, συνδυάζεται με τη συμπιεστική περίδεση πολλαπλών στρωμάτων και την Κινησιοθεραπεία.

Μάθετε περισσότερα για τα εξατομικευμένα προγραμματα μάλαξης και χειροπρακτικής της training pro και δείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε.

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ 

Πρόκειται για εξειδίκευση στον τομέα της Φυσικοθεραπείας που ασχολείται με την αντιμετώπιση των παθήσεων του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος.

Η θεραπεία εφαρμόζεται με τα χέρια του εξειδικευμένου φυσικοθεραπευτή (Manual Therapist) και περιλαμβάνει ήπιους χειρισμούς και κινητοποίηση των αρθρώσεων, των νεύρων, των μυών, των περιτονιών και των τενόντων.

Έχει πολλαπλές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να επηρεάσει έως και τρεις διαφορετικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος. Μπορεί να έχει ψυχολογικές επιδράσεις, μυοσκελετικές επιδράσεις και φυσιολογικές επιδράσεις.

ΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ;

Διαφορετικές τεχνικές μπορεί να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και ανάλογα με τον επαγγελματία που θα επιλέξετε και το σημείο του τραυματισμού ή πόνου η μέθοδος που παρέχεται θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μέθοδο και τεχνική. 

Η εμπειρία, το ιστορικό και η εκπαίδευση του φυσικοθεραπευτή θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

1200 800 Training Pro