Η Συνέντευξη Του Νίκου Λαγού Στο ONEMAN.GR

training-pro, oaka nikos lagos, PERSONAL TRAINING OAKA, προπονηση, προσωπικος γυμναστης, οακα, νικος λαγος, προσωπικος προπονητης, personal studio μαρούσι, personal studio αθήνα, personal training μαρουσι, φυσιοθεραπεία, αθλητική μάλαξη, online training, γυμναστική στο σπίτι

Η Συνέντευξη Του Νίκου Λαγού Στο ONEMAN.GR

Προλαβαίνεις ακόμα να φτιάξεις σώμα παραλίας;

Ένας γυμναστής κι ένας διατροφολόγος καταρρίπτουν τους μύθους και επιβεβαιώνουν τις πραγματικότητες για τις αντοχές του αντρικού σώματος.

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η ανάγκη μας για ένα γερό και γραμμωμένο κορμί μεγαλώνει. Εννοείται ότι αυτή η ανάγκη δεν θα έπρεπε να είναι ‘εποχική’ – ένα υγιές και δυνατό σώμα δεν είναι εύκολο να χτιστεί μέσα δύο μήνες. Επιπλέον, το ‘ωραίο σώμα’ δεν μπορεί να είναι το αποκλειστικό μας κίνητρο για γυμναστική. Οι προπονήσεις και ο αθλητισμός θα έπρεπε να είναι ενταγμένα στην κουλτούρα της καθημερινότητάς μας, ως σημαντικό κομμάτι του παζλ για μια καλύτερη ζωή.

Παρ’ όλα αυτά, το ‘σώμα παραλίας’ είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Όλοι θέλουμε να δείχνουμε γοητευτικοί όταν βρεθούμε χωρίς ρούχα. Κάποτε, για τους άντρες ίσχυε ο γενικός κανόνας του ‘2 προς 1’: Το πάνω μέρος του σώματος έπρεπε να είναι περίπου διπλάσιο σε όγκο σε σχέση με το κάτω. Αυτή η αναλογία θεωρείτο αρρενωπή και επιβλητική. Σήμερα, το πρότυπο είναι κάπως διαφορετικό. Ως πιο γοητευτικός ανδρικός σωματότυπος προβάλλεται αυτός με τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς, τη λεπτή μέση και τους λιγότερο ογκώδεις, αλλά εμφανώς γραμμωμένους μυς.

Μπορούν όλοι να αποκτήσουν ένα τέτοιο κορμί; Κι αν ναι, προλαβαίνουν να το πλησιάσουν, έστω, μέχρι το καλοκαίρι και τις διακοπές; Ένας γυμναστής και ένας Κλινικός Διατροφολόγος μοιράζονται γνώσεις και εμπειρία σε μία συζήτηση που στόχο έχει να μας οδηγήσει στο να γίνουμε αυτό που επιθυμούμε. Αυτό που μας αξίζει.

Η κρίση χτίζει κορμιά

Παρατηρητές των τάσεων που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των αντρικού πληθυσμού, υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα, η επαγγελματική αστάθεια και οι πιέσεις που δέχεται ο μέσος άνδρας έχουν ως αποτέλεσμα να χάνει τον έλεγχο και να αισθάνεται ότι κάποιος του παίρνει την ζωή μέσα από τα χέρια. Αυτό που ζητάει, λοιπόν, είναι να ορίσει και να ελέγξει κάτι που μπορεί – αυτό το ‘κάτι’ είναι η εξωτερική του εμφάνιση. Το πώς είναι και το πώς δείχνει.

“Υπάρχουν πολλές οπτικές και πολλές διαφορετικές απόψεις. Οι κουλτούρες και οι ηλικίες διαφέρουν και όταν φτάνουμε στο γιατί ένας άντρας παίρνει την απόφαση να γυμναστεί οι λόγοι ποικίλλουν”, υποστηρίζει ο γυμναστής Νίκος Λαγός. Σε ερώτηση αν ένας άντρας επιλέγει να ‘χτίσει’ σώμα αποκλειστικά για να αρέσει στις γυναίκες ή για να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να του ανεβαίνει η διάθεση, η απάντηση είναι ότι δίπλα μας συνυπάρχουν και οι δύο κατηγορίες. “Είναι σεβαστό το να θέλεις να αρέσεις στις γυναίκες αλλά το να νιώθεις καλά με αυτό που είσαι και με αυτό που βλέπεις κάθε μέρα είναι το πιο σημαντικό. Είναι υγεία και μία ξεχωριστή δύναμη που σου δίνει ευκαιρίες σε πολλούς τομείς της ζωής σου”, συμπληρώνει ο Νίκος Λαγός. Άλλωστε όταν είσαι υγιής δεν νιώθεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και να κατακτήσεις τον κόσμο; Το νιώθεις.

Αλλάζω το σώμα μου γιατί…

Θέλω να προλάβω προβλήματα λόγω του επερχόμενου γήρατος ή για να σταθεροποιήσω ένα πρόβλημα υγείας που χρειάζεται άσκηση και καλή φυσική κατάσταση. Μπορεί να το κάνω για να αντιμετωπίσω την ψυχολογική πίεση, για να εκτονωθώ εξαιτίας οικονομικών, οικογενειακών ή προσωπικών προβλημάτων.

Γυμνάζομαι και φτιάχνω ένα δυνατό σώμα λόγω της ηλικιακής ανασφάλειας, για να επιβεβαιωθώ και να νιώσω άτρωτος. Ίσως γιατί αποφάσισα να κάνω ένα ωραίο δώρο στον εαυτό μου τη στιγμή που κουράστηκα να δουλεύω και να κυνηγάω δόξα και χρήμα και συνειδητοποίησα ότι το να επενδύσω σε αυτό που λέγεται κορμί είναι πιο σημαντικό – η συγκεκριμένη σκέψη γεννιέται και μεγαλώνει όταν ο άντρας είναι γύρω στα 40. “Κάποιους τους βοηθάει πνευματικά. Νιώθουν δραστήριοι μέσα στην ημέρα. Κάποιοι άλλοι αθλούνται ήδη, αλλά επιζητούν κάτι πιο εξειδικευμένο για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν κάποιους πόνους ή τραυματισμούς και χρειάζονται γυμναστική για αποκατάσταση ή για να σταματήσουν να πονάνε”, συμπληρώνει ο Νίκος Λαγός.

Μπορούν όλοι να έχουν μπράτσα;

Οι κοιλιακοί και τα δυνατά μπράτσα είναι εύκολο να αποκτηθούν για έναν άντρα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος. Προϋποθέτουν, βέβαια, υπομονή και μεθοδικότητα. Η διατροφή επίσης παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το παιχνίδι, για να μην καταλήξεις να χτίζεις πύργους στην άμμο και να κυνηγάς άπιαστα όνειρα.

Οι υπερβολές δεν λείπουν όταν κάποιος θέλει να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση και αρκετές φορές οι άντρες -όπως και οι γυναίκες- βιάζονται πολύ και η βιασύνη οδηγεί σε λάθη. Είναι κάτι που το αντιμετωπίζει καθημερινά ο Νίκος Λαγός: “Οι άντρες υπερβάλλουν στο γυμναστήριο. Επίσης, κρίνουν τους γύρω τους, συγκρίνονται με τους γύρω τους κι έχουν την τάση να πιστεύουν στις εύκολες και άμεσες λύσεις. Το σημαντικό είναι να καταφέρει κάποιος να διαχωρίσει καταστάσεις και περιπτώσεις. Κατά κάποιον τρόπο, το αν θα αλλάξεις το σώμα σου είναι πρωτίστως θέμα απόφασης. Εγκεφαλικό ζήτημα”.

Το μυαλό είναι αυτό που καθοδηγεί. Από το μυαλό ενός ανθρώπου ξεκινούν όλα, εκεί παίζεται το παιχνίδι και εκεί χάνει ή κερδίζει η επιθυμία για την επίτευξη του στόχου. ”Ως το καλοκαίρι χωρίς κόπο….”, ζητάμε τις περισσότερες φορές, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς κόπο, υπομονή και επιμονή. Όσο μεγαλώνουμε αγκαλιάζουμε το “όλο και περισσότερα”, αλλά τα θέλουμε γρήγορα και εύκολα. Λάθος…

1200 801 Training Pro