Δεν Μπορείτε Να Αντισταθείτε Στα Μελομακάρονα Και Στους Κουραμπιέδες Που Σας Γλυκοκοιτάζουν;

squats and kettle

Δεν Μπορείτε Να Αντισταθείτε Στα Μελομακάρονα Και Στους Κουραμπιέδες Που Σας Γλυκοκοιτάζουν;

Μην ανησυχείτε! Εμείς είστε εδώ και δεν θα σας βάλουμε επιπλέον περιορισμούς αυτές τις γιορτές!

Οπότε σας βρήκαμε εναλλακτική!

Απολαύστε τα γλυκά των γιορτών και δείτε τι πρέπει να κάνετε για να είναι σαν να μην υποκύψετε στον πειρασμό.

Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά αν τα συγκρίνουμε με τους κουραμπιέδες, γιατί φτιάχνονται με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο και περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Σκεφτείτε ότι ένα κανονικό προς μεσαίο μελομακάρονο περιέχει 190 θερμίδες περίπου.

Αν φάτε λοιπόν σε 1 μέρα 2 – 3 κανονικά μελομακάρονα φροντίστε στην ίδια μέρα να αφιερώσετε 10 λεπτά για να κάνετε 3 σετ των 20 επαναλήψεων καθίσματα.
ενεργοποιείστε τους γλουτούς σας αλλά και ολόκληρο τον κορμό.
Ανοίξτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων σας και ανασηκώστε το στήθος σας.
Καθώς κατεβάζετε το σώμα σας, ρίξτε το βάρος σας στις φτέρνες σας, κρατώντας το στήθος σας ανασηκωμένο
Σηκωθείτε αντλώντας δύναμη από τις φτέρνες και τα πόδια σας.
Προσοχή! Τα γόνατά σας δεν πρέπει να ξεπερνούν τις πατούσες σας καθώς κατεβαίνετε.

TIP: Πάρτε μία καρέκλα και προσπαθήστε να φτάσετε στο ύψος σαν να θέλετε να καθίσετε αλλά μήν καθίσετε!

Κουραμπιέδες

Το πιο χαρακτηριστικό γλυκό των Χριστουγέννων, ο κουραμπιές, έχει πολλές θερμίδες και αρκετά λιπαρά, ιδίως κορεσμένα. Σκεφτείτε ότι ένας κουραμπιές (μεσαίος) περιέχει 240 θερμίδες περίπου.

Προτείνουμε να μην φάτε πάνω από 1 κουραμπιέ τη μέρα! Αν όμως δεν μπορείτε να αντισταθείτε φροντίστε για κάθε έναν κουραμπιέ που τρώτε να κάνετε 1 ώρα σανίδα!

Μπορείτε να καταφέρετε αυτό το challenge;

Εναλλακτικά μπορείτε να κάψετε πολύ περισσότερες θερμίδες, αν έχετε kettlebell να σας βοηθήσει στις ασκήσεις. Είναι εντυπωσιακό πόσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε να ‘κάψετε’ σε σχέση με το χρόνο των ασκήσεων. Σύμφωνα με το American Council of Exercise ο μέσος αθλούμενος μπορεί να κάψει 400 θερμίδες σε 20 λεπτά κάνοντας ασκήσεις με kettlebell.

Δίπλες

Οι δίπλες φημολογείται ότι έχουν σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα, για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο, τότε λαμβάνετε μόνο μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Αναλογειστείτε ότι μία δίπλα κανονική (45 γρ.) έχει 170 θερμίδες
Αν λοιπόν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε 1-2 δίπλες, φροντίστε να τρέξετε τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα την ίδια μέρα με ένα μέτριο ρυθμό (9 λεπτά το χιλιόμετρο)

Αν είστε εφευρετικοί μπορείτε να τα κάνετε και τρέχοντας μέσα στο σπίτι, αν πάλι χρειάζεστε περισσότερη καθοδήγηση, είμαστε εδώ!

1200 800 Training Pro